מערבלים המותקנים על גבי הגג:
מערבלים המותקנים על גבי המכשיר הם ההתקנה הנפוצה ביותר עבור יישומים ותעשיות שונות שבהן גובה המיכל נמוך יחסית.
חיבור הציר למיכל עשוי להיות אטום או לא אטום, בהתאם לנוכחות הלחץ ולשימוש בכלי.
מערבלים המותקנים על גבי מיכלים גדולים מאוד בדרך כלל אינם חסכוניים, שכן התחשבות בגזירת הציר ובמאמץ שלו, כמו גם בתדירות הטבעית של המערכת, עלולים לגרום לתכנון לא נוח.
בוחשים המותקנים על גבי התנור מחולקים לשלוש תצורות עיקריות: מרכזיים (עם מחיצות במשטר טורבולנטי וללא מחיצות במשטר למינרי), לא מרכזיים ומותקנים בעלי זווית נוטה.
תצורה מותקנת עליון לא מרכזית וזוויתית משופעת משמשת לרוב ללא מחיצות נוספות המגבילות את הערבול לעוצמה נמוכה יותר. היתרון של תצורה זו הוא ניקוי משופר של כלי הערבוב.
מערבלים המותקנים בצד:
תצורות להרכבה צדדית משמשות בדרך כלל בפעולה בנפח גדול. ביישומי מוצרים בעלי צמיגות נמוכה, העיצוב המועדף הוא אימפלרים קטנים עם מהירות סיבוב גבוהה.
מערבלים המותקנים תחתית:
מערבלים המותקנים תחתית הם תצורה מועדפת כאשר ערבוב בנפח נמוך חיוני.